open menu

SV-leder maner til skoleopprør

Tilbake fra pappapermisjon oppfordrer SV-leder Audun Lysbakken til skoleopprør.

– Det tok ikke lang tid fra Høyre tok makten til kunnskapsskolen var under angrep. Dem dette rammer mest, er elevene, de minste blant oss, sier SV-leder Audun Lysbakken.

I sin tale til årsmøtet i Telemark SV gikk Lysbakken ut mot Solberg-regjeringens skolepolitikk. Han viste til at lærernes arbeidstid nå er under press, regjeringen vil privatisere skoler og innføre forsøk med karakterer helt ned til femte klasse.

– I sum gjør dette meg veldig bekymret. Det er viktig at både vi politikere, foreldre og lærere sier fra tidlig om at dette er en utvikling der regjeringen ikke har Skole-Norge i ryggen. Derfor er det viktig å mane fram opprørsånden igjen, sier Lysbakken til NTB.

Lysbakken sier til NTB at han frykter at lærere kommer til å slutte dersom KS’ forslag om ny arbeidstidsordning blir innført.

– Lærerne må få støtte i sin kamp mot KS’ forslag om ny arbeidstidsordning. Det er veldig negativt dersom lærerne skal miste verdifull tid til forberedelser og oppfølging av elvene. KS’ krav vil føre til at lærerne tvinges til å være mer på skolen når elevene ikke er der. Det frykter jeg at vil gå ut over elevene og bidra til at skolen mister dyktige lærere, sier Lysbakken til NTB.

Talen til Telemark SV i Porsgrunn var Lysbakkens første etter at han fredag avsluttet sin pappapermisjon.

Del dette