open menu

Skammelig siling av flyktninger

Regjeringen vil bare ta imot barnefamilier fra Syria der hele familien er samlet. – Det er skammelig at regjeringen vil sile flyktninger på denne måten, sier Karin Andersen til NTB.

Norge skal ta imot rundt 1000 kvoteflyktninger fra Syria. Nå ønsker regjeringen primært å hente barnefamilier der hele familien er samlet for å unngå at flyktningene vil søke om familiegjenforening på et senere tidspunkt.

– SV mener Norge burde ta i mot flere flyktninger fra Syria og området rundt. Katastrofen øker for hver dag. I en slik situasjon forsøker Regjeringen etter å ha blitt tvunget av Stortinget til å øke kvoten for FN-flyktninger fra 500 til 1000 flyktninger, å lage regler som kan ramme noen av de mest fortvilende foreldre og barn som er alene. Norge bør ta imot mennesker som trenger det mest, enten de er storfamilier, splittede familier eller enkeltpersoner, sier Karin Andersen.

SV er enig i at krigsforbrytere ikke bør være med i uttaket, men er helt uenig i beslutningen om at bare barnefamilier som er samlet skal få komme til Norge.

– Jeg forventer at Venstre og Krf, som har ansvar for at denne regjeringen sitter, stopper dette slik at Norge også tar imot mennesker som i tillegg til å være på flukt, opplever skrekken ved at familien er kommet bort fra hverandre, sier Karin Andersen til NTB.

Les også saken her

Del dette