open menu

– Gjør pasienten sykere

– Høyres helsemedisin vil gjøre pasienten sykere. Mer butikk i helsevesenet betyr mindre tid til pasientene og mer tid til skjemaer, anbudsdokumenter og kontroller, sier SV-leder Audun Lysbakken.

– Høyres helsemedisin vil gjøre pasienten sykere. Mer butikk i helsevesenet betyr mindre tid til pasientene og mer tid til skjemaer, anbudsdokumenter og kontroller, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Da Høyres helseminister holdt den årlige sykehustalen ble det varslet kutt i antall krav til sykehusene. SV-lederen er positiv til færre krav, men påpeker at helseministerens varsel om storstilt kommersialisering vil føre til mer byråkrati.

– Jeg er glad for en gjennomgang av hvor mange konkrete og detaljerte krav som skal stilles til sykehusene, men når helseministeren på motsatt side varsler en storstilt kommersialisering av helsetjenestene våre, sier han.

Når en tjeneste kommersialiseres trengs det mer måling for å kunne sette en prislapp på hver eneste lille handling i et sykehus. Da blir det flere skjemaer, mer rapporteringer og flere unødvendige kontroller.

– Med kommersialisering får vi mer måling av den minste ting, flere krav og selvsagt mye mer rapportering. Vi trenger medisin mot overdrevet detaljstyrt kommersialisering, det vil vi aldri få fra Bent Høie og Høyre, sier Lysbakken.

Bent Høies helsetale kan du lese her.

Del dette